برشته کردن قهوه
روش بو دادن قهوه چیست, قهوه هایی که به طور روزانه در فنجانتان می ریزید، در پشت صحنه فرآیندهای حساسی را میگذراند. یکی از این فرآیندهای خیلی حساس، رست میباشد. رست Roast را می توان برشته کردن دان قهوه معنی کرد. دان قهوه سبز موجود در تصویر به چندین درجه برشته، طبق نیاز به قهوه ای که داریم تبدیل میشود.
محل رشد میوه قهوه، تاثیرات بسزایی در طعم و عطر دان کشت شده دارد اما با رست این دانها، این عطر و طعم، دیگر حالت ابتدایی خود را ندارند و هر چه درجه رست قهوه بالاتر می رود این طعم و عطر(طعم و عطر محل کشت) کم تر می شود.
برای برشته کاران دو فاکتور درجه برشتن و زمان خیلی حائز اهمیت است چون اگر در این دو فاکتور اندکی غفلت شود نتیجه کار، کاملا عوض میشود.
ممکن است محل زندگی شما در انتخاب درجه رست شما تاثیر گذار باشد. ساکنین غرب آمریکا درجه رستهای تیرهتری را نسبت به ساکنین شرقی میپسندند. همچنین اروپائیان رستهای تیره را بیشتر دوست دارند. و حتی در درجه بندیهای تیره رست، نام این کشورها به چشم می خورد. french roast یا رست فرانسوی
اصول برشته کردن قهوه
روش بو دادن قهوه چیست
در هر روشی که برای بو دادن قهوه انتخاب میکنید، چند ویژگی درباره دانههای قهوه وجود دارد که هنگام بو دادن و رست کردن آن، باید در نظر داشته باشید. مهمترین بخش این است که میزان بو دادن و رست کردن قهوه به سلیقه شما بستگی دارد.
عطر و بو قهوه را به یاد داشته باشید
برای بو دادن قهوه و رست آن، ابتدا شروع به حرارت دادن دانههای سبز قهوه میکنیم، رنگ آنها به رنگ زرد تغییر کرده و شروع به تولید بویی مانند علف میکند. زمانی که مدتی از بو دادن و رست قهوه گذشت، عطر و بوی واقعی آن به مشام میرسد.مدت زمان بو دادن قهوه و رست آن بر اساس رنگ دانههای قهوه تعیین میشود.
زمانی که شروع به حرارت دادن دانههای سبز قهوه میکنید، آنها شروع به بو داده شدن میکنند. دانه های قهوه از طیف رنگی خاصی عبور کرده و تغییر رنگ میدهند. در نظر داشته باشید، هرچه قهوه پررنگتر شود، دانههای آن حجیمتر خواهد شد.
بو دادن قهوه خام در خانه با روشی ساده و کاربردی
دو روش از متداولترین روشهای بو دادن قهوه عبارتند از: طبله و هوای داغ. بیشتر دانههای قهوه در دمای 400 درجه فارنهایت بو داده میشوند.
فرآیند بو دادن باعث میشود دانههای قهوه پف کرده و بزرگ شوند و در نتیجه وزن آنها به مقدار زیادی کاهش مییابد.
دانهها باید بلافاصله پس از بو دادن خنک شوند که برای این کار نیز سه روش وجود دارد:
- خنک کردن قهوه با آب
- خنک کردن قهوه در هوای معمولی
- خنک کردن قهوه در هوای تحت فشار
هر چه قهوه بو داده شده باشد، طعم سوختگی و تلخی آن محسوستر است و خاصیت اسیدی و کافئین کمتری دارد. قهوههای تیرهتر برای قهوه دمشدنی (بجز اسپرسو) مناسبتر هستند.
دانه قهوه پس از بو دادن طعم خود را برای مدت طولانی حفظ نمیکند، لذا بهتر است قهوه بود داده به مقدار مصرف تهیه و حتماً در ظروف دربسته نگهداری شود.
برای نگهداریهای طولانیتر، یخچال یا فریزر مشروط به استفاده از ظروف مخصوص توصیه میشود.
میخواهید قهوه بنوشید دانه های آن را آسیاب کنید چون دانه های قهوه بعد از آسیاب شدن عطر خود را به سرعت از دست می دهند.
همچنین دقت کنید دانه های قهوه باید در جای خشک و دور از نور و حرارت و در ظرف در بسته قرار گیرند .
دانه های سبز رنگ قهوه ابتدا از بین دانه های قهوه موجود انتخاب و خریداری می شوند و در نهایت توسط استادان بودادن قهوه یا برشته کاران بو داده میشود .
چرا دانه های قهوه را بو می دهند؟
بو دادن قهوه باعث ایجاد تغییراتی در ویژگیهای فیزیکی و شیمایی دانههای سبزرنگ قهوه میشود.
این دانهها از رنگ سبز به رنگ قهوهای سوخته درمیآیند و عطر برشتگی به خود میگیرند.
دانههای سبزرنگ قهوه پس از برشته شدن به دو برابر اندازهی اولیهشان تغییر پیدا میکنند و به ترتیب به زرد، دارچینی کمرنگ، قهوهای و در آخر سیاه روغنی تغییر رنگ میدهند.
روش بو دادن قهوه را در این آموزش یاد بگیرید.
و در آخر
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.
و به شما بزرگواران پیشنهاد می کنیم که دیگر وبلاگ های ما را نیز مشاهده بفرمایید..
تماس: 09171724804 – 09171785219
اینستاگرام: mebashijapan@
واتساپ: 09171785219
آدرس: بندر گناوه حد فاصل چهارراه بسیج و هتل خور
به مدیریت: نبی بیراتی