تاریخچه قهوه فرانسه
قهوه فرانسه چیست, در افسانه های اروپایی آمده است که اولین بار یک فرانسوی سعی کرد به کمک فیلتر پارچهای که به یک میله فلزی متصل بود، ذرات قهوه را از ظرف نوشیدنی جدا کند.
در جایی دیگر آمده است که مردی فرانسوی مقداری قهوه را در آب داغ ریخت، ذرات قهوه روی آب جمع شدند و مرد به وسیله صفحهای فلزی که از یک تاجر ایتالیایی گرفته بود، سعی کرد ذرات قهوه را با فشار به کف ظرف منتقل کند.
او متوجه شد قهوهای دلچسبتر از آن چیزی که قبلا مینوشیده، آماده کرده است.
قهوه فرانسه چیست
درباره قهوه فرانسه
بهتر است برای تهیه قهوه از آب معدنی استفاده شود. برای طعم بهتر قهوه، مقداری شکر یا شیر را با قهوه مخلوط کنید. هرچه زمان تهیه قهوه بیشتر شود، قهوه تلخ تر، غلیظ تر و قوی تر می شود.
قهوه فرانسه را می توان بعد از درست کردن در ظرفی قوری مانند بریزید و در مجالس جهت پذیرایی از میهمانان استفاده کنید چون قهوه فرانسه دیر تر سرد و کهنه می شود.
دانه قهوه فرانسه خواص زیادی دارد از جمله: نشاط آور، افزایش تمرکز و هوشیاری، آنتی اکسیدان قوی. قهوه حاوی ویتامین های ریبوفلاوین، پانتوتنیک اسید، تیامین، نیاسین، فولیک اسید و عناصر مهمی مثل فسفر، منیزیم، پتاسیم و منگنز می باشد.
کافئین موجود در قهوه از مغز انسان در برابر بروز بیماری هایی چون آلزایمر و پارکینسون محافظت می کند. همچنین از بروز بیماری های کبدی جلوگیری می کند. علاوه بر این در کاهش وزن در بلند مدت موثر است.
شایع ترین مشکل روانی در دنیا افسردگی است، استفاده از قهوه خطر ابتلا به آن را به میزان 20 درصد پایین می آورد.
قهوه فرانسه را به روش زیر می توانید تهیه کنید
تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس
تهیه قهوه فرانسه با قهوه ساز های برقی فیلتر دار (تهیه با قهوه ساز فیلتری)
تهیه قهوه بدون ابزار با قوری معمولی
پودر قهوه مناسب برای فرانسه
معمولا روست قهوه مناسب برای فرانسه ملایم یا به اصطلاح medium roasted است و برخلاف قهوه ترک درشت و شن مانند آسیاب میشود.
قهوه فرانسه با استفاده از فرنچ پرس دم میشود. بسیاری از افراد تمایل دارند که قهوه فرانسه را با شیر گرم یا عسل میل کنند که هر فرد بسته به ذائقهاش میتواند آن را به قهوهاش اضافه کند.
قهوه فرانسه با یک فرهنگ متفاوت
با اینکه بعید است متخصصان قهوه و باریستاهای ماهر کافه های فرانسوی را در جای دیگر پیدا کرد، نبود لته آرت و قهوه آسیاب شده اصلاً دلیل نمیشود که قهوه فرانسه را دست کم بگیرید. چیزی که در فرهنگ قهوه فرانسه مهم است، تجربه کردن قهوه است…
معمولاً قهوه فرانسه به صورت بلک یا سیاه سرو می شود، در حالی که در تراس کافه نشسته اید و به جهان در حال گذر نگاه می کنید.
قهوه فرانسه زیاد روی کیفیت دانه قهوه مانور نمی دهد، بلکه بیشتر لذت بردن از لحظات آرام در یک روز پرمشغله اهمیت دارد؛ هنگام نوشیدن قهوه فرانسه خواندن یک کتاب، تماشای مردم و یا گپ و گفت با یک دوست چیزی است که آن را متمایز می کند.
قهوه فرانسه چقدر کافئین دارد؟
قهوه فرانسه هم کم است و هم زیاد!
کافئین قهوه فرانسه در حالت عادی کمتر از بقیه قهوه ها است. مثلاً کافئین یک فنجان اسپرسو، سه برابر همان اندازه قهوه فرانسه است.
اما چون قهوه فرانسه معمولاً در فنجان بزرگ مصرف می شود، در مجموع کافئینش از اسپرسو و بقیه قهوه ها بیشتر می شود.
نکته: کافئین قهوه تا حد زیاد به نوع دانه های قهوه هم بستگی دارد. هر چه درصد روبوستا در یک بسته قهوه بیشتر باشد، کافئین آن بیشتر است.
چه کشورهایی قهوه فرانسه مصرف میکنند؟
چیزی که ما به عنوان قهوه فرانسه می شناسیم، در کشورهای دیگر با اسم قهوه فیلتری یا قهوه چکه ای می شناسند.
این نوع قهوه در آمریکا و اروپا طرفداران بسیاری دارد. مخصوصاً در وعده صبحانه.
یعنی همان طور که ما ایرانی ها معمولاً صبح مان را با چای شروع می کنیم، آنها موتورشان را با قهوه فرانسه روشن می کنند.
اما در طول یک روز کاری، اسپرسو محبوبیت بیشتری دارد.
انواع قهوه فرانسه
کافه (Café): کافه در واقع همان اسپرسو به زبان فرانسوی است. این قهوه فرانسه یک اسپرسوی کلاسیک است: کوچک، غلیظ و پر انرژی که معمولاً کنار آن یک لیوان کوچک آب هم سرو می شود. این محبوب ترین نوع قهوه فرانسه در این کشور است. کافه اِلونگه (Café allongé): در واقع کافه الونگه نزدیک ترین چیز به آمریکانو در فرانسه است که از یک اسپرسوی سینگل به اضافه آب داغ که روی آن ریخته شده تشکیل می شود. در بیشتر کافه و رستوان ها، این قهوه فرانسه بسیار رایج تر از قهوه فیلتری (café filtré) است. این قهوه یک گزینه بسیار خوب برای کسانی است که به دنبال یک قهوه فیلتری به سبک آمریکاییی هستند.
کافه نویزِ (Café noisette): این قهوه فرانسه به خاطر رنگ فندقی اش بسیار معروف است و از یک سینگل اسپرسو به همراه یک لایه فوم شیر داغ درست شده است. این قهوه شبیه ماکیاتوی ایتالیایی است، البته گاهی شیر کفه نویزِ به صورت جدا سرو می شود تا کسی که می خواهد آن را بنوشد به سیلقه خودش شیر را اضافه کند.
کافه کرِم (Café crème): کفه کرم یک اسپرسو است که مقدار نسبتاً زیادی شیر فوم دار روی آن قرار دارد. این قهوه فرانسه بسیار شبیه به کاپوچینو است. یک قهوه شیری چیزی مانند لاته.
کافه اوله (Café au lait): کافه اوله به طور دقیق همان قهوه فیلترشده یا فرنچ پرس است که به همراه شیر گرم سرو می شود. با این حال در عمل، بسیاری از کافه های فرانسوی کافه اوله را با اسپرس, درست می کنند که کم و بیش آن را شبیه به کافه کرم می کند.
و در آخر
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.
و به شما بزرگواران پیشنهاد می کنیم که دیگر وبلاگ های ما را نیز مشاهده بفرمایید..
تماس: 09171724804 – 09171785219
اینستاگرام: mebashijapan@
واتساپ: 09171785219
آدرس: بندر گناوه حد فاصل چهارراه بسیج و هتل خور
به مدیریت: نبی بیراتی