آشنایی با کافه لاته
قهوه لاته چیست, منبع و مبدا این نوشیدنی در کشور ایتالیا می باشد که به نام کافه لاته در این کشور مشهور است. کافه لاته یعنی شیر قهوه و مناسب افرادی است که قهوه شیرین و با طعمی ملایم دوست دارند.
البته افسانه ای می گوید آمریکایی ها به کاپوچینو شیر اضافه کردند و چون طعم آن خاص و لذیذ بود، لاته اختراع شد.
برخی نیز بر این باورند که کافه لاته ده سال بعد از جنگ جهانی دوم اختراع شده است. طعم جالب لاته باعث شده در ۲۰ سال گذشته جزء نوشیدنی های پر طرفدار بین مردم شناخته شود.
همانطور که در ابتدای مقاله نیز گفته شد برای تشخیص تفاوت لاته و موکا باید با نحوه تهیه هر یک از آنها آشنا شویم.
لاته یا کافه لاته از مخلوط قهوه اسپرسو، شیر فوم گرفته و کمی فوم شیر تهیه می شود که هر کدام با درصد معینی مخلوط می شوند:
اسپرسو ۱۵ درصد
شیر داغ ۶۰ درصد
فوم شیر ۱۵ درصد
خواص قهوه لاته
همه ما می دانیم که قهوه ها دارای خواص بسیاری هستند و بهتر است که روزانه به اندازه یک کاپ میل کنیم ولی قهوه لاته بسیار مناسب برای افرادی که ترس از پیری زود رس دارند، عده ای که دچار آلزایمر نخواهند شد، مناسب برای تنظیم خواب راحت و دیگر خواص های بسیاری که به بدن ارائه می دهد.
شما با مصرف روزانه یک فنجان قهوه از اکثر مشکلاتی مانند چروکی پوست در امان خواهند ماند.
لاته چه طمعی دارد
لاته یک قهوه با طعم ملایم است، زیرا این نوشیدنی شیر بیشتری نسبت به سایر قهوه های اسپرسو دارد . اسپرسو شات حتی می توانید از درون milkiness از دست داده، به خصوص اگر آن دارای مشخصات کباب سبک تر است.
به طور کلی طعم لاته مانند قهوه شیری است، طعم آن کمی لطیف تر از نوشیدنی های مشابه دیگر مانند کاپوچینو است و به لطف شیر بخار پز شده که داخل دهان شما را می پوشاند، طعمی مجلل در دهان دارد.
زیبایی دم کردن قهوه در خانه این است که می توانید انتخاب کنید، شیر یا بدون شیر، شکلات روی کاپوچینوی خود یا اصلاً! در یک کافه، باریستای شما ممکن است انواع مختلفی از حبوبات را برای انتخاب لاته، کاپوچینو یا سایر نوشیدنیهای مبتنی بر اسپرسو به شما پیشنهاد دهد، اما همیشه این اتفاق نمیافتد.
مراحل درست کردن لاته
یک شات اسپرسو در یک فنجان عصارهگیری کنید.
شیر بخار دادهشده اضافه کنید.
بهاندازهی کمتر از یک سانتیمتر به فنجان خود فوم شیر اضافه کنید.
به دلخواهتان روی نوشیدنی طرح زده و آن را به یک لاتهآرت تبدیل کنید
تفاوت لاته و کاپوچینو
۹۹ درصد مردم تفاوت لاته و کاپوچینو رو نمی تونن احساس کنن، اگر یه فنجون لاته یا لاته و یه فنجون کاپوچینو براشون بزارین، نهایت تفاوت رو در اندازه فنجونا می تونن تشخیص بدن، اما یه ظرافت خاصی بین اونا هست که باریستاهای خیلی حرفه ای می تونن اونو به تصویر بکشن.
البته اینم بگیم که خیلی وقتا کاپوچینوی که شما سفارش میدین، عملا به دلیل اینکه باریستاها احتمال میدن چیزی در مورد تفاوت اون با لاته نمی دونین یا خود باریستا چیزی در این مورد نمی دونه، کاپوچینوی واقعی نیست.
با اینحال ما میخوایم پرده از راز اختلاف این دو نوشیدنی برداریم، طوری که دفعه بعدی که رفتید یک کافی شاپ بدونید دقیقاً چی دارید سفارش میدین و یا اینکه در موقع لزوم مچ باریستای نابلد رو بگیرید.
در حالیکه کاپوچینو در ایتالیا و اندکی بعد از اختراع دستگاه اسپرسو متولد شد، لاته در سیاتل و در سالهای ۱۹۸۰ در آمریکا به سبک امروزی آغاز و تا دهه ۹۰ میلادی در کل آمریکا رواج پیدا کرد، لاته برگرفته از واژه ایتالیایی کافه لاته به معنای شیر قهوه است.
برای همین اگر در ایتالیا از کافهدارها لاته بخواهید به شما یک لیوان شیر خواهند داد.
آیا لاته همان لاته آرت است؟
اگر بخواهم بهشکل تخصصی صحبت کنم، دقیقا دستوری مشابه با همان لاته یا کافه لاته دارد. اما تفاوت اصلی در لاته آرت، در این است که ما شیر فوم گرفته را به کمک پیچر و با رعایت اصول خاصی روی قهوه میریزیم تا در نهایت به چنین طرح زیبایی برسیم.
اگر این طرح را ایجاد نکرده و بیهدف شیر را در قهوه بریزیم، فقط یک کافه لاته داریم.
قهوه لاته یا لَتِه؟ کدام یک صحیح است؟
کلمه latte یک کلمه ایتالیایی به معنای شیر است. “latte coffee ” یک نام ترکیبی انگلیسی ایتالیایی به معنی شیر و قهوه است. تلفظ صحیح (تلفظ ایتالیایی) این کلمه “کافه لات تِه” است.پ
طعمهای متنوع قهوه لاته
یکی از ویژگیهای قهوه لاته امکان اضافه کردن طعم دهندهها مختلف به آن است. برای انتخاب شیر نیز دست شما باز است و می توانید انواع شیرهای لبنی و غیر لبنی را برای ایجاد تغییرات در لاته استفاده کنید. در این بخش چند طعم دهنده محبوب برای لاته را معرفی کرده ایم:
شربت اسطوخودوس
شربت وانیل
ادویه کدو تنبل
یخ: برای درست کردن قهوه آیس لاته
شیر جو دو سر یا شیر بادام
ویژگیهای مفید اسپرسو و لاته
ویژگیهای مفید و ارزشهایی برای هر دو نوشیدنی وجود دارد. حتی اگر آنها نوشیدنیهای کاملاً متفاوتی هم باشند، هر دو به روش خود زیبا و خوشمزه هستند.
توصیه میکنم که هر دو نوشیدنی تهیهشده توسط یک باریستای ماهر (کسی که کارش ساخت انواع قهوه است) را امتحان کنید تا به درستی تفاوت اسپرسو و لاته را متوجه شوید، چه کسی میداند، شاید بعد از امتحان کردن یک اسپرسوی خوب، متوجه شوید که قهوهی سیاه بههیچوجه وحشتناک نیست.
یا ممکن است متوجه شوید شکر و شیر آن چیزی است که شما واقعاً میخواهید و دوست دارید آن را بیشتر در قهوههای خود ببینید. چیزهای مختلف را امتحان کنید و ببینید قهوهی خود را به چه شیوهای دوست دارید.
و در آخر
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.
و به شما بزرگواران پیشنهاد می کنیم که دیگر وبلاگ های ما را نیز مشاهده بفرمایید..
تماس: 09171724804 – 09171785219
اینستاگرام: mebashijapan@
واتساپ: 09171785219
آدرس: بندر گناوه حد فاصل چهارراه بسیج و هتل خور
به مدیریت: نبی بیراتی