قهوه چیست

قهوه چیست

قهوه چیست؟

قهوه چیست, نوعی نوشیدنی رایج است. اما احتمالا سوالتان این است که قهوه از چیست؟ قهوه از دانه‌های بو داده و آسیاب ‌شده درخت قهوه به دست می‌آید.

این درخت، بومی مناطق نیمه‌ گرمسیری آفریقا و برخی از جزایر جنوب و جنوب شرق آسیا است. این گیاه از آفریقا سر در آورده و سپس در سایر نقاط جهان پراکنده شد و در حال حاضر در بیش از ۷۰ کشور کشت می‌شود که در درجه اول شامل مناطق استوایی آمریکا، جنوب شرقی آسیا، هند و آفریقاست. هنگام رسیدن میوه گیاه، دانه‌های آن را برداشت و فرآوری می‌کنند.

دانه‌های خشک شده قهوه به درجات مختلف برشته می‌شوند، بسته به عطر و طعم مورد نظر، درجه‌بندی‌های مختلفی برای این محصول در نظر گرفته شده است، قهوه کمی اسیدی است و می‌تواند به علت داشتن کافئین بالا موجب تحریک انسان شود.

هیچ‌کس به صورت درست نمی‌داند تاریخچه قهوه چیست و این نوشیدنی چگونه به دست آمده است اما احتمال می‌رود کنجکاوی انسان دلیل اصلی پیدایش آن باشد.

کم‌کم این دانه ارزشمند تبدیل به یک کالای تجاری شد و رهبران سرزمین‌های عرب، صادرات دانه‌های بارور را ممنوع کردند. در سده هفدهم زائری به نام بابابودان مقداری از بذر قابل کشت آن را قاچاق کرد و به کشورش هندوستان برد.

اما این دانه محبوب در سال ۱۶۱۶ توسط تجار هلندی راهش را از طریق بندر موکا در یمن به اروپا باز کرد.

جالب است که بدانید اولین قهوه‌خانه‌ها در شهر مکه ظاهر شدند و سپس در سرتاسر جهان عرب گسترش پیدا کردند. در گذر زمان، این دانه جذاب از آنجا به ونیز، پاریس، لندن و آمریکای شمالی هم رسید.

قهوه چیستقهوه چیست

انواع قهوه را چگونه می‌توان شناخت؟

انواع قهوه را می‌توان هم براساس نوع دانه و هم براساس شیوه آماده‌سازی و دم کردن آن تقسیم‌بندی کرد.

براساس نوع دانه

انواع دانه قهوه به چهار نوع اکسلسا، لیبریکا، عربیکا و روبوستا دسته‌بندی می‌شود که دو نوع اول ۱.۰ درصد از کل قهوه دنیا را تشکیل می‌دهند.

اما دو نوع عربیکا و روبوستا که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند، تفاوت‌ها و شباهت‌هایی با یک‌دیگر دارند.

از مهم‌ترین تفاوت‌های این دو نوع دانه قهوه این است که دانه‌ روبوستا تپل‌تر است و خط وسط آن‌ صاف است اما دانه عربیکا کشیده‌تر و خط وسط آن منحنی شکل است. قند، چربی و اسیدهای ارگانیک روبوستا نصف عربیکا بوده، اما کافئین آن دو برابر عربیکا است.

طعم عربیکا ملایم و میوه‌ای است، درحالی که طعم روبوستا تلخ است و مزه سوختگی می‌دهد. قیمت عربیکای معمولی دو برابر روبوستای معمولی است. کشور برزیل بزرگ‌ترین تولید کننده عربیکا و ویتنام بزرگ‌ترین تولید کننده روبوستا است.

دانه‌های عربیکا به دلیل کیفیتشان محبوب‌ترین نوع هستند و تقریبا دو‌سوم قهوه جهان از آن تولید می‌شود و دلایل ذکر شده باعث می‌شود که دانه‌های عربیکا بیشتر مورد علاقه باشد.

براساس شیوه آماده‌سازی

انواع قهوه همچنین بر اساس شیوه آماده‌سازی و دم کشیدن آن هم به دسته‌‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود:

چرا بعضی از انواع قهوه کافئین بیشتری دارند؟

عوامل مختلفی بر میزان کافئین موجود در یک فنجان کافی موثر هستند که یکی از این اصلی‌ترین فاکتورها، نوع دانه قهوه‌ای است که با آن نوشیدنی تهیه می‌شود.

در نظر داشته باشید که نژادهای مختلفی از این گیاه در دنیا وجود دارند و میزان کافئین دانه‌های گیاهان مختلف هم متفاوت هستند.

شاخصه‌های دیگری که روی میزان کافئین موجود در کافی تاثیرگذار هستند عبارتند از:

  • نحوه رُست شدن
  • نحوه دم کردن
  • مقدار قهوه خرد شده‌ای که هر شخص برای دم کردن استفاده می‌کند.
  • سایز فنجانی که در آن سرو می‌شود.
  • با خواص قهوه آشنا شوید

سازمان غذا و داروی آمریکا مصرف روزانه ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین را برای افراد بالغ بی‌خطر دانسته؛ اگرچه زنان باردار باید مصرف روزانه خود را تا ۲۰۰ میلی‌گرم کاهش دهند.

مطابق گزارش کالج آمریکایی زنان و زایمان یک فنجان قهوه دارای ۱۰۰ الی ۲۰۰ میلی‌گرم و یک فنجان چای تا حداکثر ۷۰ میلی‌گرم و هم‌چنین نوشابه‌های گازدار کمتر از ۵۰ میلی‌گرم کافئین دارند.

در سال ۲۰۱۹ تحقیقی منتشر شد که نشان می‌داد مصرف مناسب قهوه به صورت روزانه باعث کاهش خطر مرگ بر اثر سرطان کبد می‌شود و در همان سال یک بررسی علمی دیگر با استناد به ۴۰ مقاله منتشر شده اعلام کرد که نوشیدن دو تا چهار فنجان در روز با کاهش خطر مرگ بر هر اثری مرتبط است.

در مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۹ منتشر شده تاثیر نوشیدن دو تا چهار فنجان و دریافت میانگین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز، با کاهش ۴۵ درصدی ریسک اقدام به خودکشی مرتبط دانسته شده است.

از طرف دیگر در تحقیقی دیگر هم به این موضوع اشاره شده که مصرف کافئین روزانه به کاهش ۱۳ درصدی خطر ابتلا به افسردگی کمک می‌کند.

و در آخر

امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

و به شما بزرگواران پیشنهاد می کنیم که دیگر وبلاگ های ما را نیز مشاهده بفرمایید..

تماس: 09171724804 – 09171785219

اینستاگرام: mebashijapan@ 

واتساپ: 09171785219

آدرس: بندر گناوه حد فاصل چهارراه بسیج و هتل خور

به مدیریت: نبی بیراتی


نمایندگی مباشی، نمایندگی مباشی در گناوه، نمایتدگی اسپرسو ساز مباشی در گناوه، نمایندگی قهوه ساز مباشی در بندر گناوه، قیمت اسپرسو ساز مباشی در بندر گناوه، اسپرسو ساز خانگی مباشی ، بهترین اسپرسو ساز خانگی ، قیمت اسپزسوساز خانگی، خرید عمده اسپرسوساز مباشی در گناوه، خرید عمده اسپرسو ساز، قیمت عمده اسپرسو ساز مباشی، واردات انحصاری اسپرسوساز مباشی, خرید اسپرسوساز از گناوه , دستگاه اسپرسوساز مباشی 2030 , 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای الزامی میبایست تکمیل شوند.

بازگشت به بالا
باز کردن چت
سلام👋
چگونه می توانم کمک کنم؟