مراحل نگهداری قهوه چیست

مراحل نگهداری قهوه چیست

روش نگهداری قهوه آسیاب شده

مراحل نگهداری قهوه چیست, نگهداری قهوه به خصوص برای حفظ تازگی و عطر و طعم آن، دارای روش های مشخصی است. امروزه بیشتر مصرف کنندگان قهوه به دنبال کیفیت هستند. اگر قهوه تان را از دانه‌های کامل آسیاب می‌کنید یا برای راحتی خود، قهوه از قبل آسیاب شده را می خرید، حفظ تازگی آن (تا زمانی که ممکن است) حیاتی است. هنگامی که دانه های کامل را آسیاب کنید، برای حفظ کیفیت آن کمی با زمان رقابت دارید.

عوامل موثر بر کیفیت و عطر و طعم قهوه کدام اند؟

مراحل نگهداری قهوه چیست

قهوه آسیاب شده زمانی که در معرض نور، اکسیژن و دمای بالا قرار گیرد، شروع به از دست دادن عطر و طعم خود می کند. اگر قهوه آسیاب شده از دانه های باکیفیت نباشد، به درستی ذخیره نشده باشد یا حتی با دستگاه آسیاب تمیز و با کیفیت خوب آسیاب نشده باشد، قهوه شما آن عطر و طعم عالی را نخواهد داشت.

برای داشتن بهترین طعم، همه چیز با دانه شروع می شود؛ بنابراین مهم است که دانه های قهوه با کیفیت بالا را انتخاب کنید.
علاوه بر این، باید نوع مناسب دستگاه آسیاب قهوه را انتخاب کنید.
اطمینان از تمیز بودن دستگاه آسیاب، می‌تواند به شما کمک کند قهوه آسیاب شده خود را با پودرهای از قبل مانده قهوه مخلوط نکنید و تازگی را در هر فنجان حفظ کنید.

زمان نگهداری قهوه

همانطور که می دانید شرایط نگهداری قهوه، چندان پیچیده نیست، کافیست برای نگهداری دانه و پودر قهوه به چند نکته توجه کنید. در شرایط مناسب نگهداری، دانه سبز قهوه زمان بیشتری نسبت به دانه برشته شده می‌تواند نگهداری شود.

دانه قهوه رست شده حدود یک ماه و قهوه آسیاب شده در حدود یک هفته عطر و طعم خود را حفظ می‌کند و رفته رفته با کاهش تجریجی کیفیت همراه است. در پودر و دانه قهوه‌های بسته بندی شده، پس از باز شدن درب محصول، کاهش تدریجی کیفیت محصول آغاز می‌شود.

اهمیت ذخیره و نگهداری قهوه به روش صحیح

قبل از هر چیز بگذارید از اهمیت ذخیره و نگهداری قهوه البته به روش صحیح و استاندارد حرف بزنیم. قهوه پس از اینکه رست می شود، شروع به از دست دادن عطر، طعم و آزاد کردن گازهای درون خود می کند. این یک فرآیند طبیعی است و دلیلش هم حرارت دیدن دانه های قهوه و تغییر شکل ترکیبات درون این دانه هاست که باعث می شود گازها و عطر و به تبع انها، طعم قهوه به مرور زمان آزاد شده و به هوا بروند. (برای همین است که وقتی قهوه را با آب داغ دم آوری می کنید، عطر و طعم قهوه به سرعت آزاد شده و درون فنجان شما می آید)

حال از آنجایی که نمی توانیم جلوی این فرآیند طبیعی را بگیریم، باید کاری کنیم تا این از دست دادن عطر و طعم به حداقل خود برسد. به عبارتی دیگر، باید سعی کنیم با روش های مختلف عوامل مختلفی که باعث از دست دادن سریع تر عطر و طعم می شود را از دانه های قهوه دور کنیم تا بتوانیم قهوه را برای مدت زمان بیشتری مصرف کنیم.

برای خرید قهوه چه مقدار قهوه مناسب است؟

اولین نکته‌ای که بهتر است به شما بگوییم این است که هیچ گاه بدلیل تخفیف‌های فروشگاه‌ها قهوه زیادی خریداری نکنید زیرا روش نگهداری قهوه اگر درست نباشد قهوه شما کیفیت خود را از دست می‌دهد.

اگر در منزل آسیاب قهوه دارید و قهوه را به صورت دان تهیه می‌کنید بهتر است به میزان مصرف سه تا چهار هفته خرید کنید و اگر خرید قهوه را به صورت پودر و آسیاب شده انجام می‌دهید بهتر است به میزان مصرف یک تا دو هفته قهوه تهیه کنید زیرا قهوه هر چقدر ریزتر باشد به دلیل اینکه تماس بیشتری با هوا دارد زودتر عطر و طعم خود را از دست می‌دهد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که با توجه به کیفیت دانه‌های قهوه خریداری شده، مدت زمان‌های ذکر شده تا یک ماه هم می‌تواند افزایش داشته باشد.

شاید برای برخی این سوال پیش آمده باشد که اگر قهوه رست داده نشده را (همان قهوه سبز رنگ) بخریم تا چه مدت می‌توانیم قهوه را نگهداری کنیم و یا اینکه با چه روشی از قهوه نگهداری کنیم؟

دانه های قهوه رست داده نشده تا یک سال تازه می‌مانند و می‌توان به راحتی دانه‌های قهوه را در منزل نگهداری کرد و به مقدار مصرف یک هفته آن را رست و سپس آسیاب کرد.

در حالت کلی نحوه نگهداری قهوه سبز خیلی پیچیده نیست و قهوه سبز برای نگهداری نیاز به روش خیلی خاص و پیچیده و یا ظرف مخصوصی ندارد. به همین دلیل افرادی که اقدام به واردات عمده قهوه می‌کنند، دانه‌های قهوه سبز را در انبار نگهدای می‌کنند و هر زمان قصد عرضه محصول خود به بازار را داشته باشند آن را رست کرده و به فروش می‌رسانند.

استفاده از دانه های قهوه به جای قهوه آسیاب شده

قهوه آسیاب شده یه خاطر سطح تماس بالای آن از دانه های قهوه بسیار سریع تر طعم و عطر خود را از دست می دهد.

توصیه می شود که اگر وقت و تجهیزات لازم برای آسیاب کردن قهوه خود را دارید، هر روز خودتان این کار را انجام دهید اینکار باعث افزایش بالای کیفیت قهوه شما می شود.

اگر شما در تهیه قهوه در درجه بالایی قرار دارید می توانید حتی با خرید دانه های قهوه سبز تمام کار قهوه را خودتان انجام دهید که می توان گفت بهترین حالت تهیه قهوه از نظر طعم و عطر می باشد.

و در آخر

امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

و به شما بزرگواران پیشنهاد می کنیم که دیگر وبلاگ های ما را نیز مشاهده بفرمایید..

تماس: 09171724804 – 09171785219

اینستاگرام: mebashijapan@ 

واتساپ: 09171785219

آدرس: بندر گناوه حد فاصل چهارراه بسیج و هتل خور

به مدیریت: نبی بیراتی


نمایندگی مباشی، نمایندگی مباشی در گناوه، نمایتدگی اسپرسو ساز مباشی در گناوه، نمایندگی قهوه ساز مباشی در بندر گناوه، قیمت اسپرسو ساز مباشی در بندر گناوه، اسپرسو ساز خانگی مباشی ، بهترین اسپرسو ساز خانگی ، قیمت اسپزسوساز خانگی، خرید عمده اسپرسوساز مباشی در گناوه، خرید عمده اسپرسو ساز، قیمت عمده اسپرسو ساز مباشی، واردات انحصاری اسپرسوساز مباشی, خرید اسپرسوساز از گناوه , دستگاه اسپرسوساز مباشی 2030 , 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای الزامی میبایست تکمیل شوند.

بازگشت به بالا
باز کردن چت
سلام👋
چگونه می توانم کمک کنم؟