میزان کافئین در یک فنجان قهوه
میزان کافئین در هر قهوه, قهوه بزرگترین منبع تامین کافئین می باشد. شما می توانید از یک فنجان قهوه انتظار 95 میلی گرم کافئین را داشته باشید. با این حال ای مقدار در اندازه های مختلف یا انواع مختلف قهوه متفاوت باشد، می تواند از صفر تا 50 میلی گرم متغییر باشد.
چه عواملی بر محتوای کافئین تأثیر می گذارد؟
محتوای کافئین قهوه به عوامل زیادی بستگی دارد، مانند:
نوع دانه قهوه: انواع مختلفی از دانه های قهوه وجود دارد که به طور طبیعی می توانند حاوی مقادیر متفاوتی کافئین باشند.
پخت: کباب های روشن تر کافئین بیشتری نسبت به رست های تیره تر دارند، اگرچه کباب های تیره تر طعم عمیق تری دارند.
نوع قهوه: محتوای کافئین می تواند بین قهوه دم کرده معمولی، اسپرسو، قهوه فوری و قهوه بدون کافئین بسیار متفاوت باشد.
بخش: «یک فنجان قهوه» میتواند بین ۳۰ تا ۷۰۰ میلیلیتر متفاوت باشد، که تا حد زیادی بر محتوای کل کافئین تأثیر میگذارد.
کافئین بیشتر متعلق به کدام قهوه است؟
آیا شما هم در در حین نوشیدن قهوه به فکر فرو می روید و این سوال را از خود می پرسید؟ کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟ یا کدام قهوه انرژی بیشتری دارد؟
ممکن است انتخاب اولتان اسپرسو باشد یا یک ریسترتو؟! یا شاید هم فکر می کنید قهوه دستگاه قهوه ساز کافئین بیشتری دارد؟ آیا میزان برشته شدن یا رست شدن آنها هم موثر است؟
البته انتظار نداشته باشید یک فنجان قهوه به شما بدهیم و بگوییم “اینجوری درست کنی بیشترین کافئین رو داره”
عوامل مختلفی در میزان کافئین قهوه تاثیر می گذارد. مانند میزان برشتگی قهوه، حجمی که برای هر فنجان در نظر میگیرید، متد دمآوری، نوع دانهها، مقدار پودر مصرفی و حتی مقدار زمانی که برای دمآوری صرف می کنید!
تاثیر گونه های مختلف قهوه بر میزان کافئین آنها
وقتی درباره بیشتر یا کمتر بودن کافئین قهوهها جستجو می کنید، ابتدا به دو گونه عربیکا و ربوستا می رسید. اما سوال اینجاست که از میان این دو قهوه کافئین کدام قهوه بیشتر است؟
در پاسخ به این سوال با بررسی این دو قهوه باید گفت:عموما قهوه عربیکا کیفیت بالاتری نسبت به دانه ربوستا دارد، ربوستا شرایط کشت آسان تری دارد که محصول ارزان قیمت تری را حاصل می شود، و دانه های قدرتمند تر و تلخ تر نسبت به عربیکا دارد، در عوض عربیکا شیرین تر و عطر و طعم میوه ای تری دارد.
در رقابت میزان کافئین در دانه های عربیکا و ربوستا، عربیکا مغلوب ربوستا است.
ربوستا تقریبا دو برابر عربیکا کافئین دارد. پس در انتخاب نوع قهوه معمای اینکه قهوه پر کافئین کدام است، حل می شود، اما قضیه به همینجا پایان نمی یابد و عوامل دیگری در میزان بیشترین و کمترین کافئین در قهوه انتخابی شما تاثیر گذار و دخیل هستند.
تاثیر میزان برشتگی بر کافئین
در تفکر عامیانه در خصوص برشتگی قهوه، بر این باور اند که قهوه تیره برشته شده جزو قویترین قهوه ها محسوب می شود و کافئین بیشتری دارد! برخی دیگر هم فکر می کنند قهوه روشن برشته شده کافئین بیشتری دارد! باید بگوییم تقریبا هر دو تفکر اشتباه است!
قضیه به این سادگی ها هم نیست!وقتی شما برای تهیه قهوه، مقدار پودر قهوه مورد نظر خود را، بر حسب حجم اندازه گیری می کنید قهوه با برشتگی روشن تر کافئین بیشتری دارد. به این دلیل که تعداد دانه های بیشتری را شامل می شود.
اما وقتی برای اندازه گیری میزان پودر قهوه، وزن پودر مصرفی را در نظر می گیرید، رست تیره تر کافئین بیشتری دارد. دلیل این اتفاق این است که در وزن مساوی تعداد دانه های برشته تیره بیشتر می شود.
یک فنجان پر از دانه های قهوه با برشتگی روشن از یک فنجان قهوه برشته تیره، کافئین بیشتری دارد.
(وزن قهوه روشن تر بیشتر است. در نتیجه در یک لیوان مساوی تعداد دانه های بیشتری از برشته روشن تر قرار دارد)
تاثیر رست قهوه بر میزان کافئین قهوه
فاکتورهای زیادی بر مقدار کافئین انواع قهوه تاثیرگذار است که در هنگام خرید قهوه باید به آنها توجه کنید. از جمله آنها می توان به نوع دانه، میزان رست، روش دم آوری و درجه آسیاب پودر قهوه اشاره کرد.
تاثیر دانه قهوه بر میزان کافئین
هنگام انتخاب دانه قهوه، ضروری است که به نوع قهوهی مصرفی دقت کنید زیرا گیاهان قهوه به دو نوع عربیکا و روبوستا تقسیم میشوند.
قهوههای عربیکا از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. اما در مقابل پرورش دانه های قهوه روبوستا راحتتر است و دو برابر قهوههای عربیکا حاوی کافئین هستند.
و در آخر
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.
و به شما بزرگواران پیشنهاد می کنیم که دیگر وبلاگ های ما را نیز مشاهده بفرمایید..
تماس: 09171724804 – 09171785219
اینستاگرام: mebashijapan@
واتساپ: 09171785219
آدرس: بندر گناوه حد فاصل چهارراه بسیج و هتل خور
به مدیریت: نبی بیراتی