تاریخچه کوتاهی از قهوه
میوه قهوه چیست, وقتی کلمه “قهوه” را می شنوید چه کشوری به ذهنتان خطور می کند؟ کلمبیا، برزیل، اندونزی؟ در واقع، گیاه قهوه از اتیوپی می آید.
در طول قرن ها، قهوه در سراسر آفریقا و خاورمیانه و از آنجا در سراسر جهان پخش شده است. چندین داستان درباره چگونگی این وجود دارد از اشخاص مهمی که هنگام خروج از یمن به اروپا به صورت پنهانی دانه ها را برده و پرورش داده اند. آنچه غیر قابل انکار نظر می رسد این است که امپراتوری ها نقش مهمی ایفا کرده اند.
برگردیم به امروز. قهوه بخشی جدایی ناپذیر از اقتصادهای آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین است. کشورهای غیر تولید کننده نیز هر روزه در تفت دادن و مصرف مقادیر وسیع قهوه هر روز رشد می کنند.
اما واقعاً این نوشیدنی چیست؟ از چه چیزی ساخته شده است؟
گیلاس قهوه چیست؟
همانطور که میدانید قهوه برای تبدیل شدن به نوشیدنی خوش طعم و دلچسبی که میشناسیم سفر بسیار طولانی را طی میکند، در واقع گیاه قهوه دارای شکوفههای سفید معطری (شبیه به گل یاس) است که پس از مدتی به میوههای سبز رنگ و بعد از رسیده شدن به میوههایی با رنگ صورتی یا قرمز تبدیل میشود و گیلاس قهوه همان میوههای رسیده این گیاه هستند و علت نام گذاری آنها اندازه کوچک و شباهتی است که به میوه گیلاس دارند.
از نظر فنی، پوست بیرونی میوه قهوه سخت و تلخ است، اما در داخل آن میتوانید گوشتی شیرین و آبدار و در زیر آن یک لایه لزج پیدا کنید که از دانهها حافظت میکنند. بعد از برداشت میوههای رسیده، پوست و پالپ آنها را جدا میکنند و پس از طی مراحل مختلف به شکل دانههای قهوه که همه ما با آن آشنا هستیم در میآیند.
برخی از کشاورزان عقیده دارند که کیفیت دانههای قهوه بر اساس طعم میوههای آن قابل تشخیص است و گیلاسهای رسیده به معنای رنگ های تیرهتر و قندهای پیشترفتهتر هستند.
گیلاس قهوه را به روش های گوناگون می توان پردازش کرد ولی مهمترین آن پردازش خشک و تر است.
خواص و فواید میوه قهوه
میوه قهوه فواید متعددی برای سلامتی دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. سرشار از آنتی اکسیدان
میوه قهوه سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات پلی فنلی است که به خنثی سازی فعالیت رادیکال های آزاد کمک کرده و خطر آسیب های سلولی و ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند.
میوه قهوه حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی متعددی همچون روتین، اسید کلروژنیک، پروتوکاتکویک اسید و گالیک اسید است و مصرف آن به بهبود عملکرد ایمنی و کند شدن رشد سلول های سرطانی کمک می کند.
2. سلامت مغز
به نظر می رسد میوه قهوه از عملکرد مغز حمایت کرده و باعث کند شدن ظهور علائم پیری می شود، احتمالا این ویژگی از افزایش سطح فاکتور نورون زایی مشتق شده از مغز که نوعی پروتئین ضروری برای بقا و رشد سلول های عصبی در مغز است نشات می گیرد.
از آن جا که سطح این پروتئین معمولا در افراد مبتلا به آلزایمر کمتر است مصرف میوه قهوه می تواند به سلامت این بیماران کمک کند.
3. کاهش چربی ها
مصرف میوه قهوه ممکن است باعث تجزیه سلول های چربی و کاهش تولید چربی های بدن شود زیرا این میوه منبع خوب اسید کلروژنیک است که به دلیل توانایی اش در کاهش وزن و افزایش چربی سوزی بدن مورد توجه قرار گرفته و به نظر می رسد از افزایش وزن و چربی های بدن جلوگیری می کند.
نحوه مصرف میوه قهوه
میوه قهوه در اشکال مختلف از جمله عصاره، قرص و کپسول در برخی داروخانه ها عرضه می شود و از عصاره آن اغلب در مکمل هایی که برای بهبود سلامت مغز و افزایش سطح انرژی تولید می شوند بهره می برند.
به نظر می رسد مصرف روزانه دوزهای 100 تا 800 میلی گرم از این مکمل ها بی خطر باشد اگرچه تاکنون دوز رسمی برای آن ها اعلام نشده است.
میوه قهوه گاهی در نوشیدنی ها از جمله ترکیبات آب میوه ای و همچنین تهیه دمنوش کاسکارا یا چای گیلاس قهوه استفاده می شود، این دمنوش از پوست خشک میوه قهوه به دست می آید.
از آن جا که استفاده موضعی از این میوه به کاهش التهاب و بهبود بافت های پوستی کمک می کند، از آن در تهیه برخی محصولات مراقبت از پوست نیز استفاده می کنند.
و در آخر
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.
و به شما بزرگواران پیشنهاد می کنیم که دیگر وبلاگ های ما را نیز مشاهده بفرمایید..
تماس: 09171724804 – 09171785219
اینستاگرام: mebashijapan@
واتساپ: 09171785219
آدرس: بندر گناوه حد فاصل چهارراه بسیج و هتل خور
به مدیریت: نبی بیراتی