نکاتی در مورد آسیاب قهوه
نکاتی در مورد آسیاب کردن قهوه, اندازه ای که قهوه خود را آسیاب میکنید آخرین اقدام برای تاثیر گذاری روی طعم قهوه هنگام دم کردن است.
توجه کنید که اگر حتی یک دستگاه قهوه ساز عالی داشته باشید ولی به درستی قهوه را آسیاب نکنید طعم قهوه شما خیلی خوب در نمی آید. البته که این موضوع حل شدنی است و با کسب دانش اولیه در مورد آسیاب قهوه میتوانید قهوه باکیفیتی به دست آورید.
جدا از دم کردن قهوه هدف از آسیاب کردن قهوه به وجود آوردن پودری یکسان و یک اندازه می باشد. بعد از برشته کاری نحوه آسیاب کردن قهوه در طعم دادن به قهوه تاثیر زیادی دارد.
بعد از آسیاب قهوه سطح تماس قهوه نسبت به دانه قهوه بالاتر می رود و عامل دم آوری قهوه یعنی آب تماس بیشتری با سطح قهوه داشته و همین موضوع علت طعم دهندگی به قهوه می شود.
درشتی قهوه باید با زمان دم آوری مطابقت داشته باشد به طور کلی هر چه زمان دم آوری قهوه بالاتر باشد اندازه قهوه باید درشت تر باشد. دم آوری دستی قهوه حدود 4 دقیقه طول میکشد که در این حالت، آسیاب قهوه باید درشت باشد؛ در مقابل، در دم کردن به روش اسپرسو که حدود 20-35 ثانیه طول میکشد، آسیاب قهوه باید ریز باشد.
نکات مهم آسیاب قهوه
- قهوه خود را درست قبل از دم آوری آسیاب کنید.
- اندازه آسیاب مناسب را بر اساس روش دم آوری انتخاب کنید .
- یک دستگاه آسیاب قهوه با کیفیت بالا را انتخاب و استفاده کنید.
- همیشه آسیاب قهوه خود را تمیز نگه دارید.
- به صورت دورهای دستگاه آسیاب قهوه خود را سرویس کنید.
انواع آسیاب قهوه
دستگاه های آسیاب کردن قهوه، معمولا به دو شکل تولید و به بازار عرضه می شوند که هر یک از آنها، خروجی متفاوتی را به شما ارائه می دهد. این دو نوع عبارتند از:
آسیاب های تیغه ای
اکثر آسیاب های ارزان قیمت از یک تیغه فلزی تیز برای خرد کردن دانه های قهوه استفاده میکنند.
با چرخش تیغه، دانه های قهوه خرد میشوند، این امر تا زمانیکه شما به قهوه آسیاب شده دلخواه خود دست پیدا کنید ادامه خواهد داشت. یکی از ایرادات این روش آسیاب کردن، داغ شدن تیغه فلزی در مدت زمان کاری بالا است.
این امر باعث میشود قهوه نهایی به دلیل قرار گرفتن در مجاورت تیغه فلزی، طعم سوختگی بدهد و طعمهای ذاتی خود را از دست بدهد.
این مدل از آسیاب ها، ارزان هستند، کارکرد سادهای دارند و سرعت آسیاب بالا است. اما از طرفی ممکن است دانه قهوه به صورت یکسان آسیاب نشود و هر بار که آسیاب میکنید بایستی اندازه آسیاب را خودتان اندازهگیری کنید و همانطور که ذکر شد گرم کردن قهوه باعث سوختگی آن میشود.
آسیاب های فرزی
این آسیاب ها، دانهها را بین یک چرخ آسیاب متحرک و یک سطح غیر متحرک خرد میکنند. به طور معمول، موقعیت فرز را میتوان برای تنظیم اندازه آسیاب تنظیم کرد.
از آنجایی که آسیابهای فرزی چند دانه قهوه را در یک زمان آسیاب میکنند، آسیاب یکنواختتری ارائه میدهند و در نهایت، قهوه آسیاب شده یکدستی خواهید داشت.
آسیاب قهوه با این آسیاب ها، پودر یکدستی به شما میدهد، قابلیت تنظیمات بالاتری دارد و طعم قهوه را حفظ میکند. اما کمی پر سروصدا هستند، سرعت آسیاب پایینتر است و قیمت بالایی دارند.
انتخاب اندازه آسیاب مناسب
ریز یا درشتی قهوه آسیاب شده عمدتا به روش دم آوری بستگی دارد. به طور کلی، اگر قهوه اسپشیالتی خیلی درشت آسیاب شده باشد، خواص ذاتی آن کمتر استخراج خواهد شد و طعم مورد انتظار به دست نخواهد آمد.
با این حال، اگر آسیاب قهوه شما خیلی ریز باشد، قهوه ممکن است در مجاورت آب بیش از حد خواص خود را آزاد کند و قهوه تلخ شود. تغییرات کوچک در اندازه آسیاب میتواند به شدت بر طعم نهایی قهوه دم آوری شده تأثیر بگذارد.
اندازه های مختلف قهوه آسیاب شده
• قهوه آسیاب شده درشت: ریزدانههای پودر نهایی قابل تشخیص بوده و تکه های دانه قهوه مانند نمک دانه درشت است.
• قهوه آسیاب شده متوسط: پودر قهوه، بافت شنی دارد که دانههای آن مثل ماسه درشت قابل مشاهده است.
• قهوه آسیاب شده ریز: بافت پودر قهوه آسیاب شده به طور کلی ریز است.
• قهوه آسیاب خیلی زیر: دانههای ریز در پودر قهوه به سختی قابل تشخیص هستند.
• قهوه آسیاب شده ترک: پودر بدون دانه است و دقیقا شبیه آرد آسیاب میشود. تنها آسیابهای فرزی قابلیت آسیاب قهوه ترک را دارند.
و در آخر
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.
و به شما بزرگواران پیشنهاد می کنیم که دیگر وبلاگ های ما را نیز مشاهده بفرمایید..
تماس: 09171724804 – 09171785219
اینستاگرام: mebashijapan@
واتساپ: 09171785219
آدرس: بندر گناوه حد فاصل چهارراه بسیج و هتل خور
به مدیریت: نبی بیراتی